Onnellisista lapsista kasvaa onnellisia aikuisia!

Onni on jokaisen etuoikeus. Lapsille tulee tarjota turvalliset puitteet kasvaa ja kehittyä. Jotta lapsuus on onnellinen, tulee myös perheen aikuisten olla onnellisia ja tasapainoisia. Jokainen vanhempi toivoo varmasti omalle lapselleen kaikkea hyvää – ja niin toivon minäkin.

Kunnallisvaltuutettuna aion ajaa lapsiperheiden asioita. Olen sitä mieltä, että päiväkotien resursseja ei saa pienentää enää tästä tilanteesta, vaikka kunnan talous tuskinpa tulee seuraavina vuosina huimasti paranemaan. Jokaisella lapsella tulee olla oikeus turvalliseen, virikerikkaaseen, luotettavaan päivähoitoon.

Olen sitä mieltä, että kouluissa pitäisi olla riittävä määrä koulukuraattoreita, koulupsykologeja ja opettajia. Luokkakoolle pitäisi määrittää sitova maksimikoko esimerkiksi 30 oppilasta. Opetus- ja kulttuuriministeriö ehdottaakin 83 miljoonan euron määrärahakorotusta opetusryhmien pienentämiseen ja koulujen välisten erojen kaventamiseen. Mielestäni lapsiin ja nuoriin kannattaakin panostaa, ja toivottavasti myös maamme päättäjät sen ymmärtävät. Tässä vielä linkki, jos haluatte käydä itse katsomassa opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotetta asiasta:

http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2012/10/ryhmakoko_valtionavustus.html?lang=fi

Myös Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kannattaa valtuuskuntapuheessaan sitovia mitoituksia oppilashuoltoon.

http://www.vihreat.fi/tiedotteet/niinisto-valtuuskuntapuheessa-lapset-ja-nuoret-ansaitsevat-sitovat-mitoitukset-oppilashuo

Kouluavustajien määrää alaluokkien jälkeen pitää lisätä, jos lapsi tarvitsee erityishuomiota/apua, jotta ei jäisi ikätovereitaan jälkeen.  Pienempien ryhmäkokojen lisäksi näin voidaan kaventaa oppilaiden ja koulujen välisiä eroja. Olen sitä mieltä, että lapsille ja nuorille pitäisi olla monipuolisesti harrastusmahdollisuuksia. Ja myös, että vähävaraisemmista perheistä tulevia lapsia tuetaan halvemmilla osallistumismaksuilla. Näin saavutetaan tasa-arvoinen lapsuus.

Millaisen lapsuuden Sinä haluat kuntamme lapsille ja nuorille?